En dag hos Lilla Piraterna

7.30  öppnar verksamheten
7.30–8.00 äter vi frukost och har en lugn och skön start på dagen
8.00–9.00 har vi samling med sång och gemensam lek
9.00–11.00 ute/inne lek, mindre utflykter och frukt
11.00- 12.00 äter vi ekologisk och hemlagad lunch
12.30–14.00 små barn vilar eller sova i barnvagnen ute i fint väder/stora leker ute i trädgården, om dåligt väder är vi inne och pysslar medan små barnen sover
14.00- 15.00 äter mellanmål
15.00- 16.30 leker tills vi gå hem

Veckoaktiviteter

MULLE AKTIVITET I SKOGEN

Lilla Piraternas dagmamma Gabi är utbildad Skogsmulle ledare. På måndagar brukar skogsmulle aktiviteter vara i fokus. De ”tillfredsställer barnens naturliga nyfikenhet och upptäckarglädje och utvecklar deras känsla av ansvar för allt som lever. Som karaktär är Skogsmulle barnens vän i skogen – och han kommer till några träffarna för att leka, sjunga, berätta om naturen och sätta deras fantasi i rörelse…

Skogsmulle är en symbol för hänsyn i naturen. Att lära sig att vara aktsam i det lilla perspektivet, gör oss medvetna om vår inverkan på naturen och grundlägger en ekologisk förståelse.” Källa: Friluftsfrämjandet – Skogsmulle

MUSIK OCH SÅNG

Varje vecka sjunger vi i egen regi, eller på kyrkans barntimmar. Inslag av sång och musik finns också i våra Skogsmulle aktiviteter och högtidsfirande såsom det årliga Lucia-tåget.

BONDGÅRDSKOLA

Fem gånger per vår och höst besöker vi Hågelby 4H-gården,  en liten stadsnära bondgård med hästar, får, getter, minigrisar, höns, kaniner och katter. Tillsammans undersöker, luktar, känner och kommer vi djuren riktigt nära.

PARKLEK

Varannan vecka, vanligtvis på onsdagar, brukar vi åka tillsammans med de fyra andra familjedaghem som Gabi och Lilla Piraterna samarbetar med till en park och leka. Det kan vara lekparker av olika karaktär, med eller utan djur.

BIBLIOTEK

Varannan onsdag besöker vi biblioteket. Sagostund, spel eller lek i sagornas värld.

FREDAGSAKTIVITETER

Fredagar kallar vi dagen för fria aktiviteter. En gång var eller varannan månad går vi på teater. Kanske besöker vi ett lekland. Beroende på väder och säsong, kanske vi stannar hemma och leker i snön, åker skridskor, eller badar i poolen.

SPECIALAKTIVITETER

Små pirater firar också födelsedagar hos Lilla Piraterna! Pirat-tema blir det då ofta – men inte alltid ett garanterat tema på Halloween… Påsk och andra högtider tycker vi också om att fira.